Een huis voor de kunst

Het Helene Kröller-Müller Fonds is op initiatief van politicus Alexander Pechtold en actrice Johanna ter Steege opgericht, uit liefde voor het mooiste museum van Nederland: het Kröller-Müller Museum. Een museum op een unieke plek op De Hoge Veluwe. Met een prachtige collectie van beroemde en nieuwe kunst, voor ervaren liefhebbers en onbevangen nieuwkomers. Wilt u helpen dit ‘Huis voor de kunst’ ook voor toekomstige generaties levend te houden?

Helene en Anton Kröller-Müller waren echte cultureel ondernemers. Dankzij gedurfde aankopen legden ze niet alleen een unieke collectie aan, ze wekten ook waardering bij het publiek voor in die tijd nog onbekende kunstenaars, zoals Vincent van Gogh. Maar de crisis na 1929 ging ook aan de Kröller-Müllers niet onopgemerkt voorbij. Zij deden daarom een beroep op andere bedrijven en particulieren om ze te helpen hun collectie in stand te houden en te ontsluiten voor het publiek. Zo ontstond hun ‘Huis voor de kunst’: het Kröller-Müller Museum. 

En nu, in deze tijd is dat cultureel ondernemerschap weer helemaal terug. Kunst vraagt weer om betrokkenheid van ondernemers en particulieren die het genieten van kunst met anderen willen delen. Daarom is het Helene Kröller-Müller Fonds opgericht. Voor particulieren en bedrijven die de collectie en het museum een warm hart toedragen. Met uw bijdrage ondersteunt u projecten die essentieel zijn om de collectie in topvorm te houden, om meer mensen ervan te kunnen laten genieten en op nieuwe manieren in aanraking te brengen met de kunstwerken. Dat verdient het mooiste museum van Nederland. Op deze website vindt u alles over het Fonds en de projectdoelen en over de manier waarop u als particulier of bedrijf daaraan kunt bijdragen.

Voor een beknopt overzicht download hier de brochure.